top of page

MASAJUL CU MIERE

            Masajul cu miere e o baie de frumusete È™i un răsfăț complet al pielii si a corpului. 

 

            Mierea are proprietatea de a hrăni pielea, înfrumuseÈ›ând-o È™i protejând-o. O simplă aplicare a mierii este suficientă pentru a hrăni pielea în profunzime, făcând-o mai curată È™i mai luminoasă. GraÈ›ie proprietăților sale antiseptice, mierea curăță pielea, eliminând toate impuritățile. Prin textura È™i consistenÈ›a sa, mierea este È™i un bun produs pentru gomaj.

Aceste proprietăți ale mierii sunt amplificate, atunci când, este aplicată sub formă de masaj. Mierea are efect È™i în interiorul celulelor. Spre exemplu, ea îmbunătățeÈ™te repartizarea de melanină, ceea ce se vede printr-o culoare omogenă a pielii, efectul fiind similar, cu cel al fondului de ten.

Mierea, prin mirosul ei, stimulează sistemul nervos, eliminând stresul È™i având efectul unei aromaterapii. De asemenea, mierea este un antibiotic natural, care combate în mod eficient problemele de sănătate. 

Masajul cu miere ajută la eliminarea toxinelor din organism si nu doar din piele. De aceea, acest masaj este eficient È™i împotriva celulitei È™i a tuturor formelor de exces de grăsime. 
            Masajul cu miere sporeÈ™te capacitatea imunitară a organismului, ajutându-l să lupte singur împotriva bolilor.


            Cele mai cunoscute sfere în care este indicat masajul cu miere de albine sunt:
            – îmbunătățirea tonusului muscular,
            – curățarea pielii,
            – eliminarea celulitei,
            – îmbunătățirea circulaÈ›iei sanguine,
            – atenuarea efectelor reumatismului,
            – scoaterea toxinelor din piele È™i înlocuirea acestora, cu substanÈ›e active din miere,
            – stimularea drenajul limfatic,
            – întărirea sistemului imunitar,
            – oboseala fizică È™i psihică,
            – poziÈ›ii vicioase, scolioze, cifoze, tasări de vertebre, etc.


            Masajul cu miere este un masaj detoxifiant, tonifiant È™i puternic revigorant, pentru întreg organismul. AcÈ›iunea sa, se manifestă asupra întregului organism, deÈ™i este cu precădere, aplicat zonei spatelui, braÈ›elor È™i a umerilor. Acest masaj presupune aplicarea miraculosului produs natural pe piele È™i prin acÈ›iunea controlată a miÈ™cărilor de masaj, specifică acestui tip de masaj, activează anumiÈ›i centrii nervoÈ™i, corespondenÈ›i organelor vitale.
            Rolul acestui masaj, este de stimulare a întregului organism, de deblocare a sistemului limfatic, de creÈ™tere a fluxului de sânge, de la nivelul segmentului lucrat, aducându-se în acest fel, o mare cantitate de substanÈ›e nutritive, la nivelul coloanei vertebrale, ceea ce, va crea ulterior, o senzaÈ›ie excepÈ›ională de confort È™i mobilitate.
            Efectul masajului cu miere la nivel osteoarticular, cât È™i la nivel muscular, îl recomandă ca un bun remediu în puseele inflamatorii, generate de reumatism È™i boli degenerative, la meteosensibili, dar mai ales, este recomandat ca metoda profilactică (de prevenire), dar È™i de tratare (în faza incipientă) a stărilor ce preced răcelile. 
            Masajul cu miere stimulează foarte mult eliminarea masivă a toxinelor din organism, cum de astfel, în timpul masajului, se poate observa, crearea la suprafaÈ›a pielii, a unei pelicule gri-albicioase, care apare în special, atunci când organismul a stocat multe toxine È™i tot felul de minerale anorganice. 

Masajul cu miere stimulează creÈ™terea imunității È™i crează o stare relaxantă È™i de bună dispoziÈ›ie, fiind un masaj generator de sănătate. De menÈ›ionat, este că masajul cu miere, este efectuat cu miere naturală, produs dat de natură, ce conÈ›ine vitamine, minerale, enzime, antioxidanÈ›i È™i proteine, adică mixul minune de care corpul nostru se va bucura, ori de câte ori îi va fi servit, atât intern, cât È™i extern.

Efectul mierii la nivel local, este de eliminare rapidă a impurităților, cât È™i al toxinelor, hrănirea capilarelor, înlăturarea radicalilor liberi È™i încetinirea procesului de îmbătrânire al pielii. Să nu uităm că È™i vestita împărăteasă a Egiptului, Cleopatra, folosea beneficiile miraculosului produs natural, pentru a-È™i păstra frumuseÈ›ea pielii, cât È™i sănătatea.
            Masajul cu miere nu este un masaj dureros, ci unul deosebit de plăcut, cu miÈ™cări blânde, dar stimulative, pentru refacerea întregului organism. Pielea va căpăta o strălucire È™i o culoare foarte frumoasă (iniÈ›ial va apărea o uÈ™oară înroÈ™ire, care va dispărea ulterior) È™i deosebit de catifelată, iar mierea va hrăni È›esuturile profunde, care vor primi un aflux de sânge suplimentar, atunci când manevrele, vor energiza zona spatelui. 
            În afara contraindicaÈ›iilor obiÈ™nuite, pentru terapia prin masaj, masajul cu miere nu este posibil la persoanele alergice la acest produs È™i nu poate fi efectuat pe zone ce prezinta pilozitate, din cauza disconfortului creat.

Masajul cu miere este recomandat de 2-3 ori pe săptămână în sezonul rece, cu precădere È™i săptămânal în celelalte sezoane. Poate fi efectuat È™i copiilor, astfel stimulând creÈ™terea acestora, stimulându-le imunitatea corpului, cât È™i îndepărtarea durerilor de la nivelul spatelui (poziÈ›ii vicioase, scolioze, cifoze, etc.)

            Vă recomandăm să încercaÈ›i acest tip de masaj, pentru a oferi corpului dumneavoastră, un răsfăț total È™i liniÈ™tea de care are nevoie.

bottom of page